Dorpshuis de Heugte in Nieuw Balinge

Even voorstellen

Agnes Dijkstra

Mijn naam is Agnes Dijkstra, 45 jaar, samenwonend en moeder van drie kinderen. Ik werk in de thuiszorg en woon al mijn hele leven in Nieuw-Balinge, met dorpshuis De Heugte als het centrale middelpunt.

Hoe hebben jullie de coronatijd doorstaan?

Corona gaf ons de ruimte om zaken aan te pakken waar we anders minder aan toe kwamen. Je zou kunnen zeggen dat het ons een rustmoment gaf, letterlijk een pas op de plaats om te kunnen evalueren en reflecteren. Het gaf ons de tijd om rustig na te denken hoe we activiteiten nog beter kunnen organiseren. Ondanks de lockdown zijn we als bestuur toch door blijven draaien om de heropening soepel en volgens de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid te bewerkstelligen. We moeten wel concluderen dat corona er flink in heeft gehakt, zowel financieel als cultureel. Je mag gerust stellen dat dit een verloren jaar is.

Hoe is het nu met jullie?

We zijn bezig om het dorpshuis letterlijk nieuw leven in te blazen. Dit heeft best wat voeten in de aarde en vraagt veel van het dagelijks bestuur. Het is een uitdaging om activiteiten te organiseren die voldoen aan de geldende richtlijnen. Maar we denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Dit is een fijn aspect wat ons bestuur typeert. Helaas hebben we ons jaarlijkse zomerfeest moeten annuleren, maar leuke alternatieven zijn, vanzelfsprekend, al in de maak. We merken dat mensen behoefte hebben om samen te komen, dus zetten we samen de schouders eronder. Het gymclubje kan weliswaar nog niet sporten, maar samen koffie drinken is al een mooie start. Zo zijn er tal van clubjes die op deze manier de draad weer oppakken.

De verkiezing gaat weer van start! Hebben jullie er zin in?

We hebben ontzettend veel zin in de verkiezing! We hebben hier veel tijd en energie in gestoken, jammer dat corona roet in het eten gooide. Dat wil niet zeggen dat de ge├»nvesteerde energie weg is! Integendeel: we hebben een leuk plan voor ogen om zo goed mogelijk te laten zien wie we zijn en hoe we samenleven. Vanzelfsprekend speelt dorpshuis de Heugte hierin  al jaren een centrale rol. We hoeven alleen maar onszelf te zijn om te laten zien dat we een actief dorp zijn, met actieve dorpelingen die met elkaar kunnen laten zien wat we in huis hebben.