Dorpshuis Schipborg

Even voorstellen

Having Perdon

Mijn naam is Having Perdon, voorzitter van de Stichting Dorpshuis Schipborg.

Ik woon sinds 5 jaar in Schipborg, nadat onze fysiotherapiepraktijken in Zuidlaren, Annen en Gieten  werden overgenomen door collega‚Äôs. Ik ben nu een aantal jaren voorzitter en als bestuur hebben wij in 2019 een totale renovatie van ons Dorpshuis kunnen realiseren. Dit was mede nodig om het sterk verouderde Dorpshuis weer aan te laten sluiten bij de huidige tijd en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen.

Hoe hebben jullie de Coronatijd doorstaan?

De Coronatijd heeft ons ambitieniveau om na de heropening in het najaar van 2019, naast de bestaande activiteiten een heel scala van nieuwe zaken op te pakken, verstoord. Alles wat al nieuw opgestart was en de nog op te starten activiteiten zijn gestopt. Alle activiteiten, ook die van onze huurders, konden geen doorgang meer vinden.

We hebben als dorp wel met een aantal vrijwilligers deze periode gebruikt om de bestrating rondom het dorpshuis aan te pakken. Een nieuwe ontsluiting van het gebouw naar het achterliggende veld is nu via trap en rolstoelhelling hiermee verbonden.

Hoe is het nu met jullie?

Vanaf 1 juni zijn er al weer een paar activiteiten geweest in de vorm van vergaderingen en bijeenkomsten, met inachtneming van de RIVM adviezen. Het is aan onze huurders om zelf te kijken of zij met de nu en in het najaar geldende regels kunnen en/of willen opstarten. Het dorpshuis zal binnen de dan geldende regels kijken welke activiteiten weer opgestart kunnen worden en welke nieuwe activiteiten binnen de regels passen.

De verkiezing gaat weer van start! Hebben jullie er zin in?

De nominatie was voor ons al een hoogtepunt en moment van erkenning op de goede weg te zijn. De verkiezing is nu voor ons als dorp de inspanning om het toefje slagroom op de taart te krijgen. Wij zijn er klaar voor.