Huis van de buurt De Schulp in Assen

Even voorstellen

Bert Joling en Hilde Huizinga

Wij, Bert Joling en Hilde Huizinga, respectievelijk bestuurslid en secretaris van huis van de buurt De Schulp, hebben ons als mediateam opgeworpen om het wijkcentrum in deze periode zo breed mogelijk op de kaart te zetten.

Hoe hebben jullie de Corona tijd doorstaan?

Toen Covid-19 steeds alarmerender vormen aannam, zijn we al snel gestopt met activiteiten in ons wijkcentrum, vooral vanwege het feit dat huis van de buurt De Schulp veel ouderen onder de gebruikers heeft.

We hebben deze gedwongen ‘rustperiode’ gebruikt om het kantoor en de zalen een opknapbeurt te geven. Er is geverfd en we hebben een nieuwe vloer laten aanbrengen en het oude meubilair gedeeltelijk vervangen of een upgrade gegeven. Dit alles zat al in de planning, maar kwam nu in een stroomversnelling. Er is een uitgebreid coronaprotocol gemaakt en een looproute uitgezet om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen, als we weer open zouden mogen gaan.

Hoe is het nu met jullie?

Vanaf 1 juni zijn we weer open gegaan en mogen de mensen op afspraak gebruik maken van ons wijkcentrum. We hebben besloten om een veel kortere zomerstop in te lassen dan gebruikelijk, zodat we kunnen voorzien in het ondervangen van een stukje eenzaamheid wat bij veel mensen in onze wijk op dit moment speelt.

Door veel publiciteit via Omroep Assen, radio-uitzending RTV Drenthe en artikelen in digitale nieuwsbladen plus onze eigen media, hebben we dit gecommuniceerd.

Buiten de weer deels opgestarte reguliere activiteiten kunnen we de mensen verschillende dingen aanbieden. We hebben een arrangement met een fietspuzzeltocht van 25 kilometer waarbij deelnemers worden verwelkomd met koffie of thee en een plak cake. Na terugkomst krijgen ze huisgemaakte soep met stokbrood en kruidenboter. Ditzelfde arrangement hebben we ook voor mensen die komen voor jeu de boules.

In onze wijk liggen 23 struikelstenen en hiervan kunnen de mensen kennisnemen door een hand-out met informatie over de mensen en verhalen achter de stenen op te halen en een eigen wandel- of fietsroute uit te zetten. En er is gestart met bingoavonden en dit blijkt een groot succes te zijn. De deelnemers zijn blij dat ze weer een uitje hebben.

Verder is ons terras open en serveren we allerlei hapjes en drankjes, homemade gebak, ijs en lichte lunches. Dit alles uiteraard met in achtneming van de coronamaatregelen.

De verkiezing gaat weer van start! Hebben jullie er zin in?

Uiteraard zien we er naar uit om verder te gaan met de verkiezingen! Het krijgt door het hele gebeuren de afgelopen maanden wel een heel aparte lading.