Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord

Even voorstellen

vlnr Ramona Rösener Manz, Annie Verboom – Prikken, Marja van Hall

Ik ben Ramona Rösener Manz en sinds 4 jaar beheerder van ons mooie Dorpshuis te Wilhelminaoord. Samen met mijn man en onze dochter woon ik hier in het dorp. Ik run het dorpshuis met veel enthousiasme en kan hier mijn eigen ideeën in kwijt. Steeds weer leuke nieuwe activiteiten bedenken en de verbinding opzoeken met andere partijen, zoals met het verzorgingstehuis en de plaatselijke basisschool. Annie is hier als vrijwilliger bij ons gekomen nadat ze klaar was met werken, ze woont vlakbij dus een ritje naar ons Dorpshuis is zo gemaakt. Marja woont hier nu 3 jaar en komt uit Alkmaar, ze wou mensen leren kennen en is daarom vrijwilliger geworden bij ons Dorpshuis. Ze staan altijd paraat en brengen veel gezelligheid mee. Ons bestuur bestaat uit 6 personen, ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, wat daarom heel prettig werkt. Ieder bestuurslid heeft ook weer een binding met ons Dorpshuis. En met een aantal vaste vrijwilligers, waar ik altijd op kan bouwen, maken we met zijn allen ons Dorpshuis tot wat het nu is, een gezellige en sfeervolle setting waar iedereen zich altijd welkom voelt.

Hoe hebben jullie de corona tijd doorstaan?

Wij hebben de corona tijd ook in afwachting gevolgd en we hebben contact gehouden met tal van onze gebruikersgroepen door ze wekelijks te bellen, vooral in het begin. Of alles goed ging en of ze hulp konden gebruiken. We zijn een tijd gesloten geweest en wat was dat raar om dan in ons Dorpshuis rond te lopen zonder de vaste geluiden en onze vaste gebruikers te zien. De meeste verenigingen hebben hun zomerstop eerder ingezet en wachten tot september om weer van start te gaan.

Hoe is het nu met jullie?

We zijn nu 2 vaste middagen en 2 avonden open, maar vele verenigingen hebben gekozen voor een eerdere zomerstop. Onze 'eigen-bieb' is open en mensen kunnen komen voor een praatje. We zijn ook open voor vergaderingen, cursussen en trainingen maar dan op afspraak. We moesten ook de nodige verplichte maatregelen treffen en plannen maken om weer open te kunnen, zodat het voor iedereen duidelijk zou zijn. Hoe om te gaan met toilet gebruik, looproutes, schoonmaak. Sommige gebruikers vonden het even lastig maar pikten het snel op en zijn blij met de maatregelen die we genomen hebben om het ook voor hun veilig te houden.

De verkiezing gaat weer van start! Hebben jullie er zin in?

De vrijwilligers van ons Dorpshuis en onze gebruikersgroepen vroegen vaak hoe het nu verder ging met deze geweldig leuke verkiezing. Het leeft hier enorm onder de gasten, iedereen hier is trots op deze nominatie. We kijken er allemaal naar uit om de draad weer op te pakken samen met de andere genomineerden.