Dorpshuizen op TV

Vanwege het coronavirus hebben wij het besluit genomen om de verkiezing dorpshuis van het jaar uit te stellen tot na de zomervakantie van 2020.

Ook bij de verkiezing in 2020 krijgen dorpshuizen die worden geselecteerd voor deelname ruimschoots aandacht op TV.

RTV Drenthe brengt in het eerste kwartaal van 2020 een bezoek aan de dorpshuizen die zijn geselecteerd voor deelname aan de verkiezing. Presentator Marjolein Lauret komt langs om sfeer te proeven, links en rechts een babbeltje te maken en stort zich met overgave op wat er op dat moment te doen is.  

Daarnaast komt BlijfKijken bij de dorpshuizen langs om verdiepende gesprekken te voeren met mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het dorpshuis. Dat kan een beheerder zijn, bestuurslid, bezoeker of anderszins.

Deze beelden tezamen vormen de basis voor het nieuwe programma 'Drents Dorpshuis van het jaar' dat na de zomervakantie van 2020 is te zien op TV Drenthe. In de eerste uitzending worden de deelnemende dorpshuizen aan de kijker voorgesteld. De overige uitzendingen, waarin elke week een ander dorps- of buurthuis in de spotlights zal staan, zullen op een nader te bepalen moment worden vastgesteld.

Kijken dus!