Dorpshuizen op TV

Ook bij de verkiezing in 2020 krijgen dorpshuizen die worden geselecteerd voor deelname ruimschoots aandacht op tv.

Als gevolg van de corona crisis is de verkiezing tijdelijk stilgelegd. Een deel van de opnamen was al gemaakt en RTV Drenthe en BlijfKijken pakken nu de draad weer op. Er wordt hard gewerkt aan een programma met de titel ‘Drents dorpshuis van het jaar’ en deze zal na de zomervakantie te zien zijn bij RTV Drenthe. De presentator van het programma is Marjolein Lauret.

RTV Drenthe heeft in het eerste kwartaal van 2020 een bezoek gebracht aan de dorpshuizen die zijn geselecteerd voor deelname aan de verkiezing. Presentator Marjolein Lauret kwam langs om sfeer te proeven, links en rechts een babbeltje te maken en stortte zich met overgave op wat er op dat moment gaande was.  

Daarnaast komt BlijfKijken bij de dorpshuizen langs om verdiepende gesprekken te voeren met mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het dorpshuis. Dat kan een beheerder zijn, bestuurslid, bezoeker of anderszins.

Deze beelden tezamen vormen de basis voor het nieuwe programma 'Drents Dorpshuis van het jaar'. In de eerste uitzending worden de deelnemende dorpshuizen aan de kijker voorgesteld.

De uitzenddata zijn van dinsdag 15 september tot en met dinsdag 27 oktober 2020. De finale uitzending staat gepland op dinsdag 10 november. Kijken dus!


Ons Dorpshuis Wilhelminaoord