Vakjury

Wij hebben opnieuw een deskundige jury weten samen te stellen. De vakjury bestaat dit jaar uit onderstaande personen.

Portretfoto van jurylid Henri Klok
Henri Klok, voorzitter van wijkcentrum Het Oor in Hoogeveen.

Mijn naam is Henri Klok en ik ben 50 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de landelijke netbeheerder TenneT als installatieverantwoordelijke.  Als bestuurslid van het Oor in Hoogeveen zet ik me graag in voor de medemens en het organiseren van activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verhogen en een plek bieden aan mensen uit de wijk om de sociale contacten te onderhouden.  Als (oud) deelnemer van de verkiezing dorpshuis van het jaar (in 2020) weet ik hoe mooi het is om in andermans keuken te kijken en hoe mooi is het dan om als jurylid de verschillende dorps en buurthuizen te kunnen beoordelen.

Portretfoto van jurylid Ramon van der Sleen
Ramon van der Sleen, voorzitter van dorpshuis de Heugte in Nieuw Balinge.

Mijn naam is Ramon van der Sleen en ik ben 35 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik verkoopadviseur keukens en daarnaast ben ik voorzitter van Dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge. De reden dat ik 3 jaar geleden voorzitter van De Heugte ben geworden, is omdat het dorpshuis in Nieuw-Balinge dé centrale spil van het dorp is. Zo’n 40 stichtingen en verenigingen maken gebruik van de verschillende ruimtes. Kortom, dit dorpshuis heeft een verbindende factor. Ik vind het heel erg belangrijk dat deze verbindende factor blijft bestaan, zodat via deze weg iedere inwoner gezien wordt. In 2020 zijn we met De Heugte “Drents Dorpshuis van het jaar” geworden. Dit heeft het dorp en de inwoners een enorme boost gegeven. Ik vind het dan ook een eer om deel te mogen nemen in deze vakjury, zodat ik wellicht dezelfde boost kan doorgeven aan een ander buurt- of dorpshuis.

Portretfoto van jurylid Riet Muller
Riet Muller, gepensioneerd adviseur kernenparticipatie uit Dalen.

Mijn naam is Riet Muller, 67 jaar geleden geboren in Emmer-Compascuum.  Ik heb 43 jaar met inwoners gewerkt, eerst als sociaal cultureel werker in de gemeente Emmen en later in de gemeente Dalen. Dit is de plaats waar ik nu nog woon. Daarna heb ik bij Stamm gewerkt als adviseur en van daaruit de overstap gemaakt naar eerst de gemeente Hardenberg en de laatste 10 jaar in de gemeente De Wolden. Ik was van mening dat er wel wat meer praktijk in het beleid mocht worden gebracht, en dat heb ik goed kunnen realiseren. Ik heb het altijd heel leuk gevonden om samen met de inwoners hun plannen te realiseren, samen naar mogelijkheden te zoeken, met ambtenaren en bestuurders te overleggen wat wel kan, in plaats van wat niet kan. Waarom nu jurylid? Ik ben gevraagd door BOKD en ik vind het een eer en vooral erg leuk om als jurylid mee te kijken hoe dorpshuisbestuurders en alle andere vrijwilligers actief zijn en proberen hun dorpshuis het kloppend hart van de buurt/ het dorp te laten zijn.

Portretfoto van jurylid Albert Wemmenhove
Albert Wemmenhove, vml bestuurslid van de Drentse Kei.

Mijn naam is Albert Wemmenhove en ik woon in Steenbergen, vlakbij Roden. Enkele jaren geleden heb ik me veel bezig gehouden met duurzaamheid. Nu weten we dat daarmee geld is te verdienen. In 2006 werd ik bestuurslid van Dorpsbelangen van de RAS dorpen (Roderesch, Alteveer en Steenbergen). Daar was een basisschool waar vrijwel alle kinderen naar toe gingen. Totdat er niet genoeg kinderen meer kwamen en de school gesloten werd. Vanaf dat moment gingen de gedachten uit om van de school een dorpshuis te maken. In die periode is mijn notie gekomen van het belang van leefbaarheid en wat kunnen we met elkaar presteren om de leefbaarheid binnen de dorpen te realiseren via een dorpshuis. Als dorpshuis hebben we mee gedaan aan de verkiezing dorpshuis van het jaar en dat was heel leuk. Een heel proces waarbij veel komt kijken.