• home

Winnaar Drents dorpshuis van het jaar 2020: De Heugte uit Nieuw Balinge

De vorige editie van de verkiezing dorpshuis van het jaar vond plaats in 2020. We waren nog maar net van start gegaan toen corona roet in het eten gooide. Na de zomer hebben we de verkiezing gelukkig tot een goed einde kunnen brengen alhoewel de geplande finale vanwege de pandemie digitaal heeft moeten plaatsvinden.

Het thema van de verkiezing was: 'Wat voor dorpshuis willen we zijn?'. De vakjury koos zes dorps- en buurthuizen die mochten deelnemen aan de verkiezing. Dat waren Buurthuis Het Oor in Hoogeveen, Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord, Dorpshuis d'Anloop in Schipborg, Wijkcentrum de Schulp in Assen, Dorpshuis de Trefkoel in Gasselte en Dorpshuis de Heugte in Nieuw Balinge. Laatst genoemde gooide hoge ogen met hun plannen voor een fitnessruimte in hun dorpshuis en gingen er met de prestigieuze titel vandoor.

TV Uitzendingen

15-09: Verrassen en kennismaken

Verrassen en kennismaken met de 6 finalisten.

18-09: Impressie dorpshuizen, dag 1

Finalisten bezoeken en beoordelen elkaars dorpshuis.

25-09: Impressie dorpshuizen, dag 2

Finalisten bezoeken en beoordelen elkaars dorpshuis.

22-09: Buurthuis 'Het Oor' uit Hoogeveen

In deze aflevering van de verkiezing Dorpshuis van het Jaar staat 'Het Oor' in Hoogeveen centraal. Bijzonder aan Het Oor is dat iedereen uit de wijk elke maand mag komen eten. Ook zien we hoe de beheerder al van jongs af aan betrokken is bij het dorpshuis in Hoogeveen.

29-09: 'Ons Dorpshuis' uit Wilhelminaoord

In deze aflevering staat Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord centraal. Het zangkoor, de biljart- en de breiclub zijn er te vinden. Ook wordt er gratis gitaarles gegeven. En niet te vergeten volksdansen!

06-10: 'De Heugte' uit Nieuw Balinge

In deze aflevering van de verkiezing Dorpshuis van het Jaar staat 'De Heugte' in Nieuw Balinge centraal. In het hechte dorp weet iedereen elkaar in het dorpshuis te vinden. Ook is het dorpshuis het hart van alle activiteiten die in een jaar op poten gezet worden.

13-10: d' Anloop uit Schipborg

In deze aflevering van de verkiezing Dorpshuis van het Jaar staat 'D'Anloop' in Schipborg centraal. Een splinternieuw dorpshuis die elke week vol zit met mensen die vol passie bridge spelen. Presentatrice Marjolein Lauret wil het kaartspel ook leren maar dat is moeilijker dan gedacht...

20-10: 'De Trefkoel' uit Gasselte

In deze aflevering van de verkiezing Dorpshuis van het Jaar staat 'De Trefkoel' in Gasselte centraal. Een dorpshuis waar werkelijk alles mogelijk is. In de sportzaal zitten verschillende verenigingen, maar er wordt ook plaats gemaakt voor het Jeugdorkest. Aan de bar is het altijd gezellig, waar de carnavalsvereniging z'n vaste plek heeft...

27-10: 'De Schulp' uit Assen

In deze aflevering van de verkiezing Dorpshuis van het Jaar staat 'De Schulp' in Assen centraal. Jannie Joling is daar de beheerder. En vooral de mannen van het Asser mannenkoor lopen weg met haar. Jannie haar visie? Om iedereen een beetje minder eenzaam te laten voelen. En dat lukt duidelijk!